Product Verzorging

Hoe kan ik mijn product schoonmaken?

Onze producten zijn gemaakt van gipscomposiet. Er bestaan verschillende varianten van dit materiaal (zoals bijvoorbeeld beton), maar het type dat wij gebruiken, is al meer dan 40 jaar getest in architectuur/design/kunstwerk en het ontwerpen van filmsets. Hoewel het zeer sterk is, zacht aanvoelt en waterdicht is, kan het natuurlijk vies worden. We kozen wegens esthetische redenen voor een ongecoate matte variant dus zoals bij ongecoat keramiek of terracotta kunnen er verkleuringen ontstaan. Vermijd dus zoveel mogelijk de aanraking met vuil & water aan de buitenkant van onze producten.

Is je product toch vuil geworden? Hoe maak je je gipscomposietproducten dan terug proper? Probeer eerst het vuil af te wassen met water en eventueel een beetje zeer milde zeep. Als dat niet werkt, kan zeer fijn schuurpapier (1000+ ) helpen. Werk je geschuurde product af door het hele product nat te maken en weer volledig en gelijkmatig te drogen met een zachte handdoek.

Hoe kan ik kaarsvet verwijderen van mijn producten?

Onze producten hebben allemaal een zeer zacht en mat uiterlijk wat esthetisch super mooi is maar het heeft als nadeel dat het verwijderen van vlekken op ongecoate producten niet helemaal mogelijk is.

Er zijn echter 2 manieren om het meeste kaarsvet van onze producten te verwijderen:

  • Methode 1: Je moet je product met was in de vriezer leggen totdat de was bevroren is. Het zou dan vrij gemakkelijk van het product moeten springen.
  • Methode 2: Bij deze methode wordt de was verwarmd met een haardroger tot hij weer zacht wordt. Absorbeer de was met een droge doek door de doek op het product te drukken terwijl je het product verwarmt met een haardroger. Reinig nu het hele product met een mild schoonmaakmiddel en de zachte kant van een spons. Eindig met het product volledig en gelijkmatig te drogen met een zachte handdoek. In beide gevallen zal een afdruk van de was nog (licht) zichtbaar zijn op het materiaal van je product maar de was zelf zal goed verwijderd zijn.

Algemene verzorgingstips

Gebruik onze decoratieve producten niet om levensmiddelen zonder verpakking in te bewaren/te tonen tenzij specifiek is aangegeven is dat het product geschikt is voor voedsel. Onze onderzetters zijn bewerkt met een coating maar omdat geen enkele coating 100% effectief is, moet je gemorste vloeistof onmiddellijk wegvegen om vlekken te voorkomen. Wijn, koffie, thee, cola enzovoort zijn immers redelijk zuur & corrosief. Je mag gipscomposietproducten vergelijken met een prachtig betonnen werkblad. Een betonnen werkblad is ontzettend mooi en sterk maar vereist voorzichtigheid en is gevoelig voor vlekken.

Praktische pot-tips

- Plant je plant in onze potten zonder water en met droge aarde om de buitenkant van de pot niet vuil te maken. Als je klaar bent, kun je zoveel water geven als de plant nodig heeft.

- Omdat onze potten geen drainagegaten hebben, raden wij je aan om een klein beetje drainagesteentjes in de bodem van je plantenpot te leggen voordat je gaat planten om te vermijden dat de wortels van je plant gaan rotten wanneer je te veel water geeft.

- Als je geen drainagestenen gebruikt, zorg er dan altijd voor dat de grond vochtig maar niet nat is.