Gebruik Hapi

  • Hapi zelfwatergevende pot, planter, hoe gebruiken

    Stap 1. Touwtjes door gaatjes halen

  • Hapi zelfwatergevende pot, planter, hoe gebruiken

    Stap 2. Water toevoegen

  • Hapi zelfwatergevende pot, planter, hoe gebruiken

    Stap 3. Genieten!

Gebruik Hapi als drainagesysteem

Planten met een minimale waterbehoefte zoals cactussen en vetplanten houden niet van constant natte grond. Daarom is het in dit geval beter om Hapi te gebruiken als een normaal drainagesysteem dan als een zelfbewaterende pot. Een drainagesysteem is een pot met een drainagegat in de bodem (hier het zeshoekige gedeelte) en een systeem om het overtollige water op te vangen (hier het ronde bodemgedeelte). Om Hapi als drainagesysteem te gebruiken, plaatst je je groene vriend in het zeshoekige deel en geef je de plant direct van bovenaf water in de grond. Geef water in kleine scheutjes om te voorkomen dat het onderste deel overstroomt. Je plant in de plastic kweekpot laten staan is helemaal prima als je Hapi alleen als drainagesysteem gebruikt.

Gebruik Hapi als zelfbewaterende pot

Zie afbeelding hieronder. Een zelfvoorzienende pot bestaat uit twee delen. Het onderste deel bevat water dat - via een natuurtouwverbinding - het bovenste deel met de plant bewatert. Dit systeem is ideaal voor planten die een constante aanvoer van water in de bodem nodig hebben.

Stap 1
 - Illustratie 1

Steek de juiste hoeveelheid natuurlijke touwen door de gaten in de bodem van het zeshoekige bovenstuk.Hoeveelheid touwen:


1= Planten met een normale waterbehoefte.
2= Planten met een bovengemiddelde waterbehoefte.
3= Planten die voortdurend natte grond nodig hebben.

Stap 2 - Illustratie 2

Giet water (max 0,5l) in de ronde basis, plaats de zeshoekige top hierop en herhaal dit als de ronde basis weer leeg is.

Stap 3 - Illustratie 3

Plaats de plant zonder plastic kweekpot in de zeshoekige top. De grond in de zeshoekige top zal nu water opnemen uit het ronde onderste deel via het natuurlijke touw. Afhankelijk van winter/zomer en welke plant je hebt, houdt het onderste deel water voor 1 dag tot wel 3 weken.